Czego potrzebujemy: 300 g mrożonych lub świeżych warzyw 3 białka jaja kurzego 3 całe jajka 120 g jogurtu naturalnego 200 g fileta z kurczaka 5 g oleju przyprawy Jak wykonać: Olej rozgrzewamy na patelni i dusimy warzywa około 8 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy ulubionymi przyprawami. Jeśli używamy świeżych i/lub twardych warzyw - dusimy je do [...]
Czego potrzebujemy: 90 g Dzikiego białka 20 g WPC w ulubionym smaku 25 g mąki gryczanej 50 g owoców w żelu olej kokosowy do spryskania patelni Jak wykonać: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę i wpc i miksujemy razem. Na rozgrzanej patelni smażymy mini omlety. Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. U mnie królują wiśnie. Wartości odżywcze: [...]
[...] potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 50 g mąki kokosowej 30 g wiórków kokosowych 10 g kakao 60 g Malin w żelu 30 g białka o smaku czekoladowym Vege 25 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego około 50 ml wody 25 g posiekanych migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody [...]
[...] jest smaczna i może być nie tylko dodatkiem do kanapek, ale także do warzyw pokrojonych w słupki. Skład Woda, tofu 21% (nasiona soi 57%, woda), okara (woda, nasiona soi), olej rzepakowy, suszone drożdże, modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, płatki czerwonej i zielonej papryki 1,3%, sól, mieszanka przypraw, chilli 0,3%. Wartości odżywcze [...]
Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
[...] występuje. Cukier też nie a co do soli, to wystarczy spojrzeć na inne produkty i ciężko będzie nam znaleźć różnicę. Skład Skrobia ziemniaczana, ziemniaki odwodnione 30%, olej rzepakowy, sól, pomidory w proszku 0,4%, jarmuż w proszku 0,4%, szpinak w proszku 0,4%, burak czerwony 0,3%, stabilizator (chlorek wapnia), kurkuma. Wartości odżywcze [...]
Czego potrzebujemy: 65 g oleju kokosowego nierafinowanego 25 g kakao 25 g ksylitolu - można zastąpić płynnym miodem lub syropem klonowym Opcjonalnie dodatki - ja dodałam 10 g jagód goji, 10 g orzechów, 10 g suszonej żurawiny i szczypta nasion chia Jak wykonać: Olej, kakao oraz ksylitol wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
[...] marchewki startej na drobnych oczkach pół cebuli 2 ząbki czosnku 5 g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do miękkości - po ugotowaniu odstawiamy by przestygła. [...]
Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]
[...] 30 g ksylitolu lub erytrytolu 50 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 10 g budyniu waniliowego sugar free oraz 30 g galaretki Sugar Free Jelly 25 g gorzkiej czekolady 3 g oleju kokosowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na wysokich obrotach. W trakcje ubijania dodajemy partiami słodzik i dalej ubijamy. Kolejno dodajemy [...]
[...] wyraźnie widać w niej kawałki śliwek. Jest to ciekawe rozwiązanie, tylko dość kaloryczne. Ma dużo tłuszczu (18,5 g na 100 g), co sugeruje, że znajduje się w niej dużo oleju rzepakowego (jest na drugiej pozycji na liście składników). Myślę, że spokojnie mogłoby go być mniej. Poza tym nie ma się za bardzo, do czego przyczepić. Skład Fasola [...]
Kolejne danie wegańskie od ALLNUTRITION, tym razem inspirowane kuchnią kontynentalną. Po rozpakowaniu od razu rzucają się w oczy ziarenka kaszy bulgur, pestki dyni, czarne oliwki oraz różnego rodzaju nasiona/kiełki. Wiele gotowych posiłków to zwykle jakaś kasza, plus mikroskopijne kawałki jakiegoś dodatku. W tym przypadku bogactwo składników [...]
Quinotto albo inaczej kaszotto z serii GO VEGE, to kolejna propozycja wytrawnego, wegańskiego dania. Po otwarciu opakowania rzuca nam się od razu w oczy żółto-pomarańczowy kolor potrawy. Wszystko to za sprawą sporej ilości dyni, marchewki, a także pasty massaman curry, dzięki której danie ewidentnie nawiązuje do tajskiej kuchni. Zapach dania jest [...]